مالیات به دلیل اهمیت ویژه ای که در شرکت ها و مشاغل خصوصی و مؤسسات دارد ، هر فرد حقیقی یا حقوقی میبایست از تمامی ارکان و نکات مهم آن اطلاع کسب کند . در چندین مطلب از سایت به بحث مالیات و موضوعات مربوط به آن پرداخته ایم و نکات مفید را در هر کدام از آن ها متذکر شده ایم ، اما در این مطلب از سایت به بحث ویژه مالیات شرکت های غیر فعال پرداخته ایم تا از چگونگی محاسبه آن و حدود فعالیت ها در شرکت آگاهی کامل بدست آورید . ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که مالیات شرکت های غیر فعال چگونه محاسبه می شود ؟ و یا این که با توجه به چه عواملی مالیات به فرد یا مؤسسه مالی تعلق می گیرد ؟ و مسلماً از زیاد بودن مبلغ مالیات هم نگران هستید! ما در اینجا به تمامی ابهامات شما در مورد این مسئله خاتمه خواهیم داد ، اما توجه داشته باشید برای این که شرکت های بدون فعالیت یا غیر فعال شامل نرخ های افزاینده مالیات نگردند میبایست با استناد به ماده های قانونی موجود در این باره یک پروسه معینی را طی کرده و سپس منتظر نرخ قطعی مالیات از جانب اداره امور مالیاتی باشند.
-
شرکت های بدون فعالیت
هر فردی که نسبت به ایجاد یک شرکت و شروع فرآیند مالی اقدام می کند ، در ادامه باید آن را به طور قانونی ثبت نماید . بعد از آن که شرکت ایجاد شده به ثبت قانونی و رسمی در آمد ، مالک آن لازم است در اولین قدم به اداره امور دارایی مراجعه نموده و سپس نسبت به ایجاد پرونده مالیاتی و موارد مربوط به آن مراحل تشکیل را طی کند و در نهایت دفاتر قانونی شرکت خود را اخذ نماید . شرکت های بدون فعالیت یا غیر فعال، میبایست در پایان هر سال دفاتر قانونی کامل شده نزد خود را در تاریخی که از سوی اداره امور دارایی اعلام شده ، به آنان تسلیم نماید . این دفاتر باید نزد اداره امور دارایی باقی بمانند ، به این دلیل که در قوانین مالیاتی وضع شده از جانب دولت این امر ذکر شده است و افراد ملزم به تبعیت از آن هستند . در صورت عدم تسلیم دفاتر قانونی شخص خاطی مشمول پرداخت جرائم معینی خواهد شد .
در مواردی معدود امکان دارد در شرکت ها تمام فعالیت های مختص انجام ثبت های مربوطه شکل گیرد و مراحل لازمه جهت اخذ کد اقتصادی و پرونده دارایی انجام شود اما هیچ گونه کدی دریافت نکنند و یا در حالت بعدی ، پس از مدت زمانی طولانی فعالیت واحد اقتصادی به هر دلیلی متوقف ادامه نیابد و متوقف شود . در این شرایط شرکت هایی که با اظهار دلایل مختلف هیچ فعالیتی در مرکز مالی آن ها صورت نگرفته و حتی یک قرارداد و یا خرید و فروشی در آن ها عقد نشده ، شرکت های غیر فعال یا بدون فعالیت تلقی می شوند که باید در این خصوص اداره امور دارایی اطلاعات لازم را دریافت نماید. عدم دریافت اطلاعاتی توسط این اداره به منظور عدم ارائه دفاتر محسوب می شود و عواقب خاص خود را در پی دارد ، نه عدم فعالیت شرکت. به همین علت شایان ذکر است ، شرکت هایی که بعد از آگهی و ثبت شرکت خود هیچ گونه رویداد مالی در آن ها انجام نگرفته و یا پس از مدت زمانی معین قصد انجام عملیاتی را ندارند ، باید این مسئله را با نوشتن نامه ای تحت عنوان نامه عدم فعالیت به اداره دارایی اطلاع رسانی کنند.
بنابراین هر شرکت یا واحد اقتصادی معین با ایجاد یک شخصیت حقوقی در هر عنوانی که قابل تعریف است ، در مواد قانونی قانون تجارت مجموعه وظایفی را بر عهده دارد . که این اقدامات را میبایست در پایان هر سال انجام دهند و در غیر این صورت و انجام ندادن فعالیت های فوق الذکر مقدمات جرائم مالیاتی و یا علی الراس شدن مالیات را برای خود فراهم می کنند. در نهایت شرکت بعد از ثبت ، نخستین اقدامی که لازم است انجام دهد این است که نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی اقدام کند. برای این کار باید حوزه فعالیتی خود را جهت تعیین نرخ مالیاتی مشخص کند تا بتواند در پایان سال مالی تعیین شده در اساسنامه شرکت ، فعالیت و یا عدم فعالیت خود را به ثبت برساند. این موضوع از آنجایی دارای اهمیت فزاینده است که در زمان نهایی شدن ثبت شرکت خود اداره ثبت شرکت ها هم موضوع را به وسیله نامه ای به اداره دارایی گزارش دهد .