فکتور رسمی

فاکتور رسمی

در هر حرفه ای که مشغول باشید و به انجام فعالیت استمرار ورزید ، فاکتور رسمی به عنوان اصلی ترین و مهم ترین مستندات مالی شما تلقی می شود . همانطور که مطلع هستید ، در حسابداری ثبت رویداد های مالی از اهمیت و جایگاه بالایی برخوردار است ، به همین دلیل ثبت کردن اسناد مالی برای واحد حسابرسی و کنترل ورودی ها و همچنین مدیریت وضعیت سود ، جزو کارهایی است که به طور منظم باید انجام شوند . شاید بیندیشید که تنظیم و صدور فاکتور و ارسال آن برای مراجعه کنندگان و مشتریان یک عمل طولانی و وقت گیر باشد ، اما هرگز نمی‌تواند اجتناب ناپذیر باشد ‌. بنابراین لازم است در هر شغل و حرفه ای که فعالیت دارید ، برای معاملات مالی روزمره خود ، فاکتور رسمی تنظیم کنید . بهره مندی از اسناد مالی مهم مانند فاکتور رسمی به شما کمک می‌کند تا در موعد مقرر و به صورت کامل و جامع وجوه نقد خود را دریافت کنید.

  • فاکتور رسمی چیست ؟

فاکتورهای رسمی ، در اصطلاح برگه فروش هم گفته می شود . در واقع فاکتور رسمی ، سندی است که برای نشان دادن معاملات و تقاضای پرداخت هزینه های کالا یا خدمات ارائه شده از جانب شرکتی تجاری تنظیم می شوند. در زمان انجام عمل تجارت و نزد تاجر فاکتور های رسمی حائز اهمیت هستند و نقش پر رنگی ایفا می کنند . از جمله کاربرد های این سند مهم ، پیگیری موجودی حساب های مختلف ، اعتماد مخاطبان ، رسمی و قانونی بودن و غیره .

زمانی که ، کالایی را پس از مرحله ساخت و انبار به فروش می رسانید یا قبل از تحویل کالا از فروشنده آن را دریافت می‌ کنید ، فاکتور رسمی می باشد . فاکتور رسمی ، نشان دهنده این است که مشتری یا طرف مقابل چه مقدار وجهی باید به شما پرداخت کند و همچنین اگر فروش کالا یا محصول نقدی نباشد شرایط پرداخت نسیه در این فاکتور برای مشتری ذکر می شود . اگر برای تعیین دقیق درآمد و سود خود دچار ابهام هستید ، باید بدانید که منبع مطمئن و مکتوبی که نشان دهنده بخشی از درآمد شما از فروش کالا ، محصولات و خدمات ارائه شده است ، فاکتور رسمی می باشد . در برخی از موارد جهت اخذ تأییدیه هر کدام از دارایی ها نیاز به وضوح در تهیه آن است.

قبل از اینکه به چگونگی تنظیم و صدور فاکتور های رسمی بپردازیم ، ابتدا خواهیم گفت که چندین فرم مالی در حسابداری وجود دارد که به فاکتور شبیه است ، اما کاربرد های متفاوتی دارند و از نظر مالی باهم یکسان و هم تراز نیستند . توجه داشته باشید که فاکتورهای رسمی ، فاکتور سفارش خرید نیستند ؛ به این دلیل که سفارش خرید از جانب مشتری به شخص فروشنده جهت درخواست کالا یا خدمات، پیش از تنظیم و ایجاد فاکتور ارسال می‌شود. اگر در شرایطی به عنوان فروشنده ، یک سفارش خرید دریافت کنید ، سفارش را تکمیل و انجام داده و سپس برای دریافت هزینه ، فاکتور فروش ارسال می ‌کنید.

ممکن است پیش آید در مواردی از فاکتور، به عنوان صورت حساب فروش یک کالا یا محصول استفاده شود در صورتی که اصلا درست نیست و از نظر علم حسابداری این دو فاکتور مثل هم نیستند. به عنوان مثال، زمانی که به یک فروشگاه مواد غذایی مراجعه می کنید ، در پایان صرف غذایی به شما فاکتور داده نمی‌ شود، بلکه صورت حساب دریافت می‌ کنید که به نوعی یک فاکتور فوری است. فاکتور رسمی حتماً باید مطابق قوانین و دستورالعمل های اداره امور اقتصاد و دارایی تنظیم شده باشد و مورد تایید و امضای امور دارایی باشد ‌.

  • در چه مشاغلی فاکتور رسمی دارای اهمیت است ؟

اداره امور مالیاتی به دلیل داشتن یک حوزه فعالیتی مهم اما پیچیده ، می تواند با استفاده از مستنداتی مانند فاکتور رسمی به سهولت و آسانی مجموعه اقدامات و کنش های مشاغل و شرکت های مختلف را رصد و پیگیری کند . در این شرایط همزمان با اجرایی شدن طرح جامع مالیاتی از جانب اداره امور مالیاتی کشور ، هم صاحبان اشخاص حقوقی و هم بازاریابان مشمول دریافت شماره اقتصادی مخصوص به خود ( کسب و کار شخصی و حرفه خود ) هستند . مؤسسات و بنگاه ‌های تجاری و مالی که دارای گواهی مالیات بر ارزش افزوده هستند ، میبایست در تاریخ مقرر شده به طور حتم فاکتور رسمی ارائه دهند.

این مؤسسات و بنگاه‌ ها شامل همه نوع از موارد موجود در کشور که به فعالیت مشغول هستند ، می باشند اعم از بنگاه ‌های اقتصادی کوچک یا بزرگ و غیره. در هر صورت جهت پرداخت به مشتریان خود وظیفه دارند که فاکتور رسمی مطابق با استانداردهای اداره آور دارایی تنظیم و صادر کنند. بر اساس استناد به ماده ۱۴۸ قانون مالیات های مستقیم ، همه ی هزینه‌ هایی که در حد معمولی و متعارف دارای اسناد و مدارک باشند، مورد پذیرش و تایید اداره امور دارایی و مالیاتی است. اگر در مقابل هزینه معامله شده ، فاکتور رسمی تنظیم و صادر نشود مشمول پرداخت جریمه معین شده در قانون می ‌گردند .

همچنین بخوانید : اصول حسابداری چیست؟

در چه مشاغلی فاکتور رسمی دارای اهمیت است ؟
  • ویژگی های فاکتور رسمی مورد تایید اداره امور اقتصاد و دارایی :
  • فاکتور رسمی ای که از دیدگاه اداره امور اقتصاد و دارایی از شان و اعتبار قانونی برخوردار است باید شرایط زیر را دارا باشد :

1_ نام کامل، شماره ملی، کد پستی محل اقامت، آدرس کامل و شماره تلفن شخص حقیقی یا شخص حقوقی به عنوان فروشنده در آن ثبت و درج شده باشد.

۲_ نام کامل، شماره ملی، کد پستی محل اقامت، آدرس کامل و شماره تلفن، شماره اقتصادی و کد ثبت خریدار در آن درج و ثبت شده باشد.

۳_ چاپ شماره سریال بر روی فاکتور، شماره سریالی که در روی فاکتورهای رسمی درج و ثبت می شود با چاپ افست و به رنگ قرمز و پر رنگ است. توجه داشته باشید که این شماره با عدد «0001» آغاز می شود .

۴_ مشخصات کامل و دقیق کالا یا خدماتی که ارائه شده شامل کد کالا یا خدمات، توضیح کالا یا خدمات ، تعداد و مقدار کالا و خدمات ارائه شده، وجه نقد کل، مقدار تخفیف، میزان مالیات، عوارض و کسری ها و سرانجام جمع مبلغ باید در آن ثبت و درج شود. به این قسمت استناد داشته باشید که مبلغ تخفیف میبایست پیش از محاسبه مالیات و ارزش افزوده در فاکتور رسمی اعمال شود.

۵_ شرایط مازاد فروش و چگونگی انجام معامله بدون هر گونه خط خوردگی باید باشد.

۶_ مهر و امضای فرد خریدار و فروشنده که نمایان گر تأیید اعتبار و درستی داده ها و اطلاعات مکتوب شده بر روی فاکتور است.

  • اداره امور مالیاتی کشور، چگونه می تواند فاکتور های صوری را از فاکتور های رسمی تشخیص دهد ؟

روش های مخصوصی وجود دارد که اداره امور مالیاتی با به کار گیری از این روش ها، به تشخیص فاکتور های صوری می پردازد، این روش ها عبارت اند از :

  • اداره امور مالیاتی افراد فروشنده کالا و خدمات را به طور کامل بررسی و کنترل می کند و از این طریق صوری بودن یا نبودن شرکت ها را تشخیص می دهد. یکی از مهم ترین کارهایی که اداره امور مالیاتی انجام می دهد ، این است که تحلیل می کند که آیا فروشندگان فاکتور های صادره را از طریق واحد های تجاری منحل شده یا آف صادر کرده اند یا خیر؟ و همچنین درستی شناسه ملی را نیز مورد کنترل و بررسی قرار می دهند .
  • از دیگر روش های موجود و استفاده شده، صحت و اعتبار گواهی ارزش افزوده می باشد ، ایجاد هماهنگی میان کالا و خدمات ارائه شده در فاکتور مورد نظر را با فعالیت صادر کننده آن فاکتور مطابقت می دهند.
  • اسناد حمل بار ، از جمله : بیجک ها ، بارنامه ها و راه نامه ها را بررسی و کنترل می کند.
  • مستندات پرداخت های تکمیل و انجام شده مثل چک های بانکی، فیش های واریزی و مابقی اسناد مالی را به صورت کامل بررسی می کند.
ویژگی های فاکتور رسمی مورد تایید اداره امور اقتصاد و دارایی
  • انواع کاربرد فاکتورهای رسمی

از فاکتور‌ های رسمی برای مشخص شدن دقیق نوع معامله و همچنین عقد و قرارداد معامله مورد استفاده قرار می گیرند. با استفاده و بهره مندی از فاکتور‌ های رسمی در موقعی که به پرداخت پیش پرداخت نیاز نمی باشد، در این صورت دیگر مراجعه کننده ( مشتری ) نمی تواند از پرداخت هزینه‌ های دریافت کالا و خدمات اجتناب کند. با کمک گرفتن از فاکتورها فروشنده به اسناد و مدارکی که اثبات می کند وی کالا یا خدماتی را فروخته است دسترسی دارد. مشتری قادر است از فاکتور به عنوان یک صورت حساب استاندارد استفاده نموده و تجزیه و تحلیل نماید برای وجهی که میبایست برای دریافت محصولات یا خدمات پرداخت نماید ، چه مقدار می باشد.

  • صدور فاکتور رسمی برای چه کسانی ضرورت دارد ؟

ارائه و تسلیم فاکتور رسمی به خریداران برای همه ی بنگاه های اقتصادی اعم از کوچک و بزرگ که مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده می شوند لازم و ضروری است. در حقیقت تفاوتی نمی‌کند که مخاطب هدف کالای شما جزو افراد حقیقی یا بنگاه های اقتصادی باشند یا محصول و خدمت شما هزینه کم یا زیادی داشته باشد؛ در هر صورت اگر شامل قوانین مثبوت مالیات بر ارزش افزوده باشید میبایست در مقابل پرداخت مشتریان ، خود به آن ها فاکتور رسمی ارائه دهید و در صورتی که از این عنل خودداری و اجتناب نمایید ، جرم صورت گرفته و بر اساس مفاد قانونی با شخص خاطی برخورد می شود.

نرم افزار حسابداری

آپدیت جدید ویندوز 11 و بی نیازی به گذرواژه ها

ChatGPT

نسخه ی جدید ChatGPT می‌تواند مکالمه‌ی صوتی با کاربر برقرار کند

جانی آیو مدیر اسبق اپل

مدیر سابق اپل، آیفون هوش مصنوعی را میسازد

تلگرام تبدیل به سوپر اپلیکیشن میشود

رونمایی سامسونگ از گلکسی رینگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up