لازم نیست تا پاییز منتظ بمانید تا با نحوه عملکرد پردازنده های دسکتاپی سری Rayzen 7000 آشنا شوید؛ این شرکت به طور ناخواسته اطلاعات و فهرستی از پردازنده های جدید خود را منتشر کرده است. وب سایت های Videocardz و Gizmodo در گزارشی اعلام کردند که وب سایت رسمی AMD برای مدت کوتاهی فهرستی از مدل ها و عملکرد پردازنده های جدید سری Rayzen 7000 منتشر کرد که این فهرست پس از مدتی حذف شد.
با این حال به نظر می رسد شرکت AMD قصد دارد در ابتدا بر روی پردازنده های رده بالاتر کار کند که شامل دو نوع پردازنده Rayzen 9 (7950X , 7900X) و یک Rayzen7 (7700X) و یک مدل Rayzen 5 (7600X) می باشند. در حال حاظر اطلاعاتی از سری جدید پردازنده های Rayzen 3 وجود ندارد، اما این موضوع تعجب برانگیز نیست؛ زیرا این شرکت در سال های گذشته نیز ثابت کرده است که به هنگام معرفی پردازنده های دسکتاپی همواره سعی کرده است تا برای شروع معرفی پردازنده های جدید خود ابتدا پردازنده های رده بالاتر را معرفی کند.
لیستی که از وب سایت رسمی AMD منتشر شد شامل جزئیات فنی پردازنده نبود. با این حال AMD در نمایشگاه کامپوتکس پردازنده پرچمدار مدل 16 هسته ای از پردازنده های سری رایزن 7000 را با سرعت کلاک 5.5 گیگاهرتز به نمایش عموم گذاشت، کارشناسان احتمال می دهند که آن پردازنده Rayzen 9 950X باشد. تمام سری پردازنده های سری 7000 مبتنی بر معماری جدید Zen 4 خواهند بود که دو برابر حافظه کش بیشتری دارد و فرکانسش به بالای 5 گیگاهرتز می رسد.
همچنین با استفاده از معماری Zen 4 در پردازنده های نسل جدید رایزن باعث شده است تا نسل جدید پردازنده های سری 7000 در زمینه پردازش های هوش مصنوعی پیشرفته تر شوند و از فناوری های جدید DDR5 و PCIe 5 پشتیبانی می کند. برای استفاده از پردازنده های نسل جدید رایزن به یک مادربرد سازگار با سوکت AM5 نیاز دارید، اما AMD وعده افزایش 15 درصدی یا بالاتر در عملکرد تک رشته ای را در نسل جدید پردازنده هایش می دهد.
در حال حاضر شرکت AMD زمان عرضه پردازنده های جدید و قیمت هایشان را اعلام نکرده است . AMD در پاییز سال جاری میلادی افزون بر پردازنده های رده بالای سری Rayzen 7000 قصد دارد گرافیک های سری Radeon RX 7000 را نیز عرضه کند. این گرافیک ها در بازار با محصولات سری RTX 4000 انویدیا رقابت خواهند کرد.پردازنده های مرکزی Rayzen 7000 در بازار رقیب پردازنده های نسل 13 اینتل خواهند بود.
منبع engadget