در جامعه مدرن و پیشرفته امروزی اغلب مشاغل و کسب و کار ها قابلیت انجام امورات از به صورت غیر حضوری یا به اصطلاح عامیانه ، دور کاری را دارند . با این وجود شرکت ها و سازمان ها قادر هستند برای قسمتی از کارکنان مجموعه خود که بیشتر با سیستم و کامپیوتر مشغول هستند و سر و کار دارند مانند واحد عملیاتی و محاسباتی حسابداری ، موقعیتی را ایجاد کنند تا آن ها بتوانند به صورت دور کاری و بدون حضور در محل کار نسبت به انجام وظایف خود اقدام کنند و از انجام امورات حسابداری به صورت دور کاری بهره مند شوند .
انجام کار به صورت دور کاری در حسابداری به عنوان یک سبک مفید به شمار می رود که حسابداران می توانند در آن به فعالیت بپردازند و گاهاً به آزاد کاری هم گفته می شود و مفهوم آن این است که ، پروژه ای کار کردن و پذیرش پروژه ها بدون نیاز به حضور در مکان می باشد. حسابداری دور کاری در حقیقت این گونه است که فرد حسابدار دور کار با مدیریت زمان خود کارها را بر عهده می گیرد و در نتیجه زمان کاری او تماماً شناور می باشد. در ادامه مطلب به توضیح حسابداری دور کاری پرداخته ایم ، که با مطالعه می توانید از آن بهره مند شوید تا پایان با ما همراه باشید .
-
دور کاری چیست ؟
انجام دادن عملیات و محاسبات عددی حسابداری به صورت دور کاری و غیر حضوری ( بدون حضور فرد ) به عنوان یکی از انواع مشاغل پولساز برای حسابداران است که با وجود مشقت های فراوان ، جایگاه خود را در رشته حسابداری باز کرده است. در این روش از کسب و کار، حسابدار با مدیریت زمان و همچنین به بهره گیری از علم و تخصص خود در کنار نرم افزارهای حسابداری تحت وب قادر است در یک زمان چندین پروژه را با هم مدیریت کند ؛ و به صورت غیر حضوری و به وسیله فضای مجازی و یا تلفن همراه با کارفرما و مالک شرکت یا سازمان ارتباط برقرار نماید.
به عبارتی دیگر، دور کاری به مفهوم انجام تعهدات شغلی از راه دور و بدون حضور دائم فیزیکی در محل کار خود (شرکت) است. در این شرایط مدیریت زمان بر عهده شخص است و امکان دارد متغیر باشد. در جامعه پیشرفته و به روز امروزی دور کاری یکی از روش های جدید کار کردن است ؛ که با گسترش و ارتقاء فناوری اطلاعات و ارتباطات و فراگیر شدن امکانات بسیاری از جمله اینترنت پر سرعت و کم بها ، تلفن همراه، تله کنفرانس، سیستم های پرقدرت شخصی و شبکه های بیسیم، به سرعت در حال رشد است .
-
الزام انجام امورات در حسابداری به صورت دورکار
حتماً تاکنون به کسب در آمد بیشتر در حیطه حسابداری فکر کرده اید ، با یک اقدام ساده رئیس خود باشید! به شما پیشنهاد می کنیم که با تبدیل شدن به یک حسابدار مستقل و دور کار به مقصد فکری خود در این زمینه دست یابید. پس می توان گفت که دور کاری برای افراد حسابدار یک فرصت شغلی مفید و مهم به شمار می رود، به این علت که شما قادر هستید در یک زمان چندین پروژه را با یک دیگر پیگیری کنید و جلو ببرید یا این که دور کاری در حسابداری را به عنوان یک شغل دوم برای خود بر گزینید.
الزام و ضرورت بهره مندی از این شغل برای کارفرمایان به این دلیل است که بعضی از شرکت ها یا سازمان ها به استخدام یک حسابدار تمام وقت نیاز ندارند، زیرا کار آن ها به اندازه حضور یک حسابدار تمام وقت نیست. یا در بعضی از موارد شرکت ها در اوقات یا تایم های معینی اوج کار خود را تجربه می کنند در نهایت در این زمان ها درخواست نیروی دور کاری در حسابداری را می دهند .
-
وظایف محول شده به حسابداران دور کار
اگر افراد حسابدار معنای دقیق و درستی از وظایف خود در این حرفه داشته باشند، به آسانی میتوانند پروژههای مد نظر خود را جذب کنند. بعضی از وظایف حسابداران دور کار عبارت اند از :
۱- بررسی حساب های مالی مشتریان
یکی از با اهمیت ترین و مهم ترین وظایفی که به افراد حسابدار دورکار محول می شود، بررسی و تحلیل حساب های مالی مشتریان و مراجعه کنندگان است. افراد حسابدار برای این کار باید جریان موجودی نقد ورودی و خروجی را بررسی کنند و بر مبنای آن گزارشات ساده و مکفی را به مشتریان ارائه کنند.
۲- ثبت و درج اطلاعات مالی
اطلاعات و مستندات مالی داده های بنیادی و اصلی حسابداری هستند ؛ یک فرد شاغل حسابدار به صورت دورکار میبایست این اطلاعات را سیو کند و با به کار گیری از آنها به تحلیل هایی مانند میزان سود دهی، میزان ضرر، چگونگی پرداخت مالیات، پرداخت قبوض، فروش کالا و… بپردازند. مشتریان هم با به کار گیری از این تحلیل و بررسی ها قادر هستند برنامه ریزی درستی را برای انجام امورات و کار های خود داشته باشند.
۳- بررسی دوره ای حساب ها
تمامی مشتریان با توجه به نیازهای اطلاعاتی که دارند از حسابداران می خواهند حساب های آن ها را به شکل دورهای بررسی و ثبت کنند. این دوره ها می تواند روزانه، هفتگی یا ماهانه باشند. حسابداران باید این کار را اصولی انجام دهند.
۴- تنظیم و تکمیل اظهارنامه مالیاتی
تنظیم و تکمیل اظهارنامه مالیاتی به عنوان یکی از با اهمیت ترین مواردی است که شرکت ها برای انجام آن به حسابداران نیاز دارند؛ بنابراین یک فرد حسابدار باید همهی مراحل مربوط به اظهارنامه مالیاتی را به بهترین شکل ممکن انجام دهد.