یکی از اسناد تجاری پر کاربرد در معاملات و سایر امورات روزه ، که در تمامی کشور ها رایج است و در اقتصاد کشور ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است و نقش پر رنگی دارد ، چک می باشد . این سند تجاری هم مانند انواع دیگر اسناد تجاری معایب و مزیت های مخصوص به خود را دارد ، اما با قاطعیت تمام می توان بیان کرد که، چک به عنوان کاربردی ترین و مهم ترین ابداعات دنیای اقتصاد و حسابداری ، در میان افراد از اهمیت شایانی برخوردار است .
همچنین ، یکی دیگر از پوئن های مثبت چک که از انواع اوراق بهادار است ، استفاده در معاملات بزرگ بانکی می باشد . به عبارتی دیگر ، چک را به طور کلی میتوان یک ابزار بسیار مهم کتبی دانست که حاوی دستور صدور پول از جانب بانک یا از حساب به مشتری است.
بسیاری از افراد به دلیل داشتن امکانات و کم دردسر بودن چک آن را در اولویت معاملات خود قرار می دهند ، اما لازم است بدانید که از اصلی ترین مزایای استفاده از این سند تجاری ، این است که دیگر احتیاجی نیست که شما برای حمل و نقل پول خودتان را خسته کنید! زیرا شما با به همراه داشتن یک چک پول دیگر خطرات ناشی از حمل پول نقد را تحمیل نمی شوید . به دلیل محبوب بودن میان مردم چک انواع مختلفی دارد که اشخاص به طور روزانه و لحظه ای با آن سر و کار دارند. از جمله مهم ترین آنها عبارت اند از :
۱_ چک بین بانکی ۲_ چک مسافرتی ۳_ چک تضمین شده ۴_ چک عادی ۵_ چک گواهی شده
در ابتدا جهت مرور مفهوم چک ، آن را بازخوانی خواهیم کرد و سپس اگر قصد دارید که دریابید چک رمز دار دقیقاً به چه چکی گفته می شود و در کجا می شود از آن استفاده کرد ، توصیه می کنیم تا پایان این مطلب از سایت با ما همراه باشید.
در میان انواع چک ، چک رمز دار به طور معمول یکی از پرطرفدار ترین چک ها بوده و همچنان هم هست. هنگامی که اراده کنید و بخواهید با بهره مندی از خدمات بانک ها برای جا به جایی پول استفاده کنید، بانک ها انواع و اقسامی از روش های مختلف را برای این کار به شما ارائه می دهند . که بعضی از آن روش ها دارای هزینه است و بعضی از آن ها رایگان. تنظیم و صدور چک رمز دار از سوی بانک یکی از موضوعاتی است که در قبال آن هزینه دریافت می شود. نکته مهم این است که در هر نرم افزار مالی چک رمز دار نیز خود به دو نوع چک رمز دار بانکی و چک رمز دار بین بانکی تقسیم می شود. در این جا میبایست به این نکته استناد داشته باشید که اکنون یک نرم افزار مالی باید از امکانات و دسترسی های مربوط به مدیریت و پشتیبانی واحد چک ها نیز برخوردار باشد. به همین علت ، به ویژه برای انتخاب یک نرم افزار حسابداری فروشگاهی باید دقت به سزایی داشته باشید.
-
چک رمز دار بین بانکی چیست ؟
هنگامی که نسبت به دریافت چک رمز دار بین بانکی ، به بانک رجوع کنید . بانک بر اساس استناد به درخواست شما چک را بر عهده ی بانک دیگری تنظیم می کند تا با بهره مندی از رمز ایجاد شده ، نسبت به بهره گیری از آن اقدام کنید. چک رمز دار بین بانکی از منظر امنیت و مطمئن بودن ، یکی از قابل اعتماد ترین انواع چک می باشد. در شرایطی که چک به هر دلیلی مفقود یا گم شود و یا مورد سرقت قرار گیرد ، هیچ مسئله ای منافع و مبلغ چک را مخطور نمی کند. یکی از مواردی که منجر می شود امنیت چک رمز دار بین بانکی تا حد قابل توجهی بالا باشد این است که درخواست کننده چک، از بانک می خواهد که چک را در وجه شماره حساب، بانک و شعبه ای مشخص تنظیم و سپس صادر کند. در این صورت اگر برای چک هر اتفاقی بیفتد، وجه چک فقط و فقط برای شماره حساب مشخص شده قابل وصول و واریز می باشد .
-
تفاوت چک بین بانکی و چک بانکی چیست ؟
یکی از انواع مختلف چک رمز دار ، چک بین بانکی است. این نوع حواله در شرایط و موارد مخصوصی که به شرح ذیل است، صادر می شود :
چک بین بانکی حتماً باید به درخواست مشتری صادر شده و بدون داشتن رمز معین که از جانب بانک تنظیم و صادر می شود و فرمت خاص وجه قانونی نخواهد داشت. این حواله قانونی به نام یک بانک دیگر صادر شده و فرد پس از دریافت آن قادر است ، حواله را به حساب خود واریز نماید و این اختیار را ندارد که در مقابل این نوع سند وجه نقد دریافت کند . سند مذکور در صورتی به نام بانک دیگر قابل صدور می باشد که فرد درخواست کننده در آن بانک شماره حساب داشته باشد و در غیر این صورت ، میبایست بانکی را معرفی کند که در آن حساب جاری داشته تا امکان واریز وجه حامل در چک رمز دار فراهم شود. اگر فرد دریافت کننده سند مذکور از درخواست خود به هر دلیلی پشیمان شود و بخواهد آن را باطل کند، باید به بانکی که حواله به نام آن صادر شده است رجوع کرده و بانک پشت آن ورق را مهر نموده و مکتوب کند که هیچ عملیات مالی ای بر روی این سند انجام نشده است در غیر این صورت نگهداری و نقل و انتقال آن دارای مخاطراتی خواهد بود و در صورت نابودی و مفقود شدن ، فرد درخواست کننده را دچار مشکل می کند.
-
مهم ترین قوانین چک رمز دار
از افراد والا در سطح علم نقل شده است که ، به این جهت چک رمز دار به رسمیت شناخته شده و قانونی است ، لازم است در زمان تنظیم و صدور آن به تعدادی از قوانین موجود در این باره دقت نمود. برای تنظیم و صدور چک های رمز دار حتماً باید نام فرد درخواست کننده حقیقی یا حقوقی در آن مذکور باشد و صدور چک در وجه حامل یا بدون نام امکان پذیر نمی باشد. مقدار وجه چک های رمز دار نباید به شکل دست نویس نوشته شود، بلکه باید به شکل تایپی بر روی چک درج و ثبت شود تا به رسمیت شناخته شود . برای ایجاد و صدور چک های رمز دار یا به عبارتی چک های بین بانکی ، درخواست کننده باید ورقه یا فرمی که دارای امضا و اثر انگشت فرد متقاضی نیز می باشد را تکمیل نماید. بعد از دریافت حواله درخواست کننده چک باید سندهای مربوط با موضوع را امضا نماید و اثر انگشت بزند.
۱_ چک رمز دار چیست ؟
چک رمز دار همانطور که از نامش پیداست ، چکی است که برخلاف چک های عادی که از جانب افراد صادر گردیده توسط بانک ها و با شماره رمز مخصوص به خود صادر می شود که در این مطلب از سایت به طور مفصل در مورد آن توضیحات کامل و جامعی خدمت شما مخاطبان ارائه شده است .
۲_ چک رمز دار بانکی و بین بانکی چه تفاوتی با هم دارند ؟
چک رمز دار بانکی در وجه اشخاص مختلف صادر می شود در صورتی که چک رمز دار بین بانکی از یک بانک بر عهده بانک دیگر صادر می شود که در متون مطلب توضیح داده شده است .
۳_ استعلام چک رمز دار به چه روشی قابل انجام است ؟
استعلام چک رمز دار ، فقط از طریق مراجعه به شعبه بانک صادر کننده آن و به روش حضوری برای متقاضیان امکان پذیر می باشد .
با توجه به مطالب فوق الذکر در مطلب چک رمز دار ، از جمله اصلی ترین ابزار تبادل ، جا به جایی و نقل و انتقال وجه نقد رایج کشور می باشد که در حال حاضر کاربردهای بسیاری در اقتصاد کشور پیدا کرده است. به دلیل ویژگی های به خصوص و ویژه چک رمز دار بسیاری از معاملات مالی بزرگ مانند خرید و فروش ملک، تهیه مواد اولیه شرکت ها، فروش کالا به صورت عمده و… با استفاده از انواع چک های رمز دار انجام می شود . بهتر است شما مخاطب محترم ، هم برای بالا بردن امنیت معاملات تجاری روزمره خود از این نوع چک ها بهره مند شوید .